Historie / Set og sket / Set og sket i 2012 / SOMMERFEST lørdag 23. juni / 3. sommerfest-pressemeddelelse
Ponyridning og Raffus - aktiviteter for børnefamilierne

Lørdag den 23. juni er der sommerfest fra kl. 15 og til langt ud på aftenen i Holmsgårds have, Sorøvej 57, i Stenmagle.

Festen er lagt an på børnefamilierne, idet der er mange aktiviteter for børn. Klovnen Raffus, børnerocksangeren, tryllekunstneren, musikeren og konferencieren fra Langelands festivalens børnescene optræder for børnene.

Der kommer også en pony, som bliver trukket rundt af ejeren, så selv de mest hesteforskrækkede børn vil kunne få en god oplevelse, ligesom børnene gratis kan tage deres ting med til børneloppemarked kl. 15-17.

Stenmagle Bylaug står for sommerfesten og sankthansbålet om aftenen, hvor båltaleren i år er en lokal erhvervsdrivende, Birgit Jensen, firmaet hrplus, der udover sit firma også har taget initiativ til at arrange motionsløbene for bylauget i lokalområdet. Det er bylaugets mål at få aktiveret medlemmerne og herunder især børnefamilierne. Trods det, at netop disse familier er hårdt spændt for, ser vi ofte, at det er disse familier, der har overskud til at tage ansvar i lokalsamfundet. Det er dejligt at opleve, og derfor målretter vi også mange af vores arrangementer til denne gruppe, selv om alle aldersgrupper selvfølgelig er velkommen, fortæller oldermanden, tømrermester Gert Nielsen.

Og han fortsætter: - Vi har gode traditioner for familiearrangementer med bl.a. juletræstænding og fastelavn - begge dele i et fint samarbejde med kirken - og til vores løbearrangementer er det også familier med unge mennesker der deltager. Vi drømmer om at få fasciliteter til at kunne lave månedlige fællesspisningsaftener, der er en stor succes i andre borgerforeninger - især når man gør det let for familierne at deltage. I den forbindelse forsøger vi at få en dialog i gang med kommunen omkring den nedlagte Stenmagle Skole, hvor der bl.a. er et skolekøkken, der nødigt bare nu skal forfalde. Den gamle SFO-bygning, - skolen fra 1923 - har vi et godt øje til, men håber meget, at vi i samarbejde med SNIF (Stenmagle-Nyrup Idræts Forening) og andre lokale foreninger, kan få lov til at bruge gymnastiksal, fællessal, skolekøkken m.v. i skolen.

Nu gælder det dog sommerfesten, hvor vi først og fremmest arbejder for at vi får det sjovt her i bylaugets område, der dækker Assentorp, Stenmagle og Vandløse. Vi giver medlemmer af bylauget gode rabatter, så de får lidt for deres kontingentkroner, - men alle er meget velkommen og der er gratis entre, slutter Gert Nielsen.
 
 


Faktaboks:
Jan Krog Mårtensson, der spiller klovnen Raffus, har været professionel klovn i mere end 20 år.
  • Er den hvide klovn Alfredo i CIRKUS 3 - kendt fra DR TV.
  • Var med i musik teatergruppen IH´ALSÅ der udgav børnepladen "Et hemmeligt sted" i 1983.
  • Turnerede landet rundt i 3 år som FÆTTER TRYLLEKLOVN
  • Er musiker - spiller bas, trommer, guitar, saxofon og trækharmonika.
  • Kunstnerisk leder og konferencier (Raffus) på Langelands festivalens børnescene.
RAFFUS er klovn, musiker og tryllekunstner. Mere klovn end tryllekunstner.
Har et stort lager af kvalitets børnetryllenumre - vælger dem, der passer bedst her og nu.
Synger og rapper velkomponerede børnesange som en god afveksling.