Historie / Set og sket / Set og sket i 2008 / Sorø fik sin Oplevelsesportal

Sorø fik sin Oplevelsesportal

Pressemeddelelse fra Sorø Kommune, den 11. december 2008
Godt nyt til alle, der elsker oplevelser
Ny oplevelsesportal giver let og samlet overblik over kulturbegivenheder i Sorø og omegn.
Fra på mandag den 15. december bliver det lettere at finde oplysninger om koncerter, film, udstillinger og andre kulturelle arrangementer i Sorø og omegn. Sorø Kommune lancerer nemlig i samarbejde med Sorø Erhvervs og Turistråd en oplevelsesportal – http://www.oplevsoroe.dk/ – hvor man nemt og hurtigt kan danne sig et overblik over såvel kulturbegivenheder som spisesteder og motionsaktiviteter.

Oplev Sorø henvender sig både til alle, der har lyst til at opleve lidt mere – både herboende og turister.

Borgmester Ivan Hansen glæder sig over den nye portal: ”Jeg synes jo, vi har meget at byde på her i kommunen – både hvad angår kulturbegivenheder, idræt og naturoplevelser. Med Oplev Sorø får vi en samlet indgang til en masse af de informationer, man efterspørger som borger eller som turist.”

Også erhvervs- og turistchef Annelise Birkholm glæder sig til at tage den nye portal i brug. ”Oplev Sorø kommer til at give turistinformationen et betydeligt løft og bliver et godt supplement til vores øvrige informationskanaler. Jeg håber, at både turister, borgere og virksomheder vil opleve, at der er noget, de kan bruge – og få øjnene op for nogle af de mange begivenheder og arrangementer, der finder sted rundt om i kommunen,” siger hun.

Godt nyt for foreningslivet
Også for kommunens mange aktive foreninger er der godt nyt. Foreningerne kan nemlig selv lægge oplysninger ind om kommende arrangementer, kurser, hold osv. Det sker via et samarbejde med Kultunaut. Foreningerne får på den måde et samlet vindue mod verden, der kan være et nyttigt supplement til foreningernes egne hjemmesider, informationsfoldere osv.

”Det har været vigtigt for os at kunne tilbyde en samlet indgang til information fra foreningslivet. Det er informationer der ofte efterspørges – og vi er glade for, at vi nu kan imødekomme behovet. Vi håber, at rigtig mange foreninger vil tage portalen til sig, bruge den og være med til at gøre den til en guldgrube af oplysninger om kultur- og fritidstilbud,” siger Malene Rasmussen, Sorø Kommune, som er projektleder på den nye portal.

For yderligere oplysninger om Oplev Sorø klik ind på Oplevelsesportalen http://www.oplevsoroe.dk