Historie / Set og sket / Set og sket i 2012 / Cykeltur med historie og besøg på minkfarm

Cykeltur med historie og besøg på minkfarm

Søndag den 2. september var en flok heldige bylaugsmedlemmer på tur sammen. Officielt var det en cykeltur, men det var lige så meget en kulturtur med lidt historiefortælling fra Stenmagle og et spændende besøg på en lokal minkfarm.

Deltagerne var en god blanding af unge og gamle, - ja selv en kørte med i en cykelanhænger :-)

I Stenmagle blev der fortalt om de gamle skolebygninger, om nuværende og tidligere præstegård og om købmændene. - Vi cyklede så fra Præstelyngen i Stenmagle via den gamle landevej ved Sandtoften ind i Nyrup hvor vi kørte videre til Ledbjerggården og husene i skovene bagved. Herfra ad en lille sti ind i nord-øst-enden af Nordskoven, hvor vi gjorde holdt ved en stendysse.

Herfra direkte til Kim og Birgitte Feldborgs minkfarm, hvor vi fik et flot foredrag af Birgitte om årets gang på en minkfarm, hvorefter vi så en lille del af de ialt ca 17000 minkdyr. En stor oplevelse for os alle. Tak til Birgitte for en god oplevelse, sodavand mv. 

Vi cyklede hjem via Ostrup og Stenmagle Mølle, og sluttede turen af med fællesspisning ved Fattighuset på vores helt nye bænke-bordsæt foran huset.

Tak til alle deltagere for godt humør og godt vejr. Der var nærmeste medvind på alle cykelstier.