Aktuelt / Hjertestarter

Hjertestarter

13. september 2012

Næsten hver eneste dag er der en dansker, der overlever et hjertestop takket være hjertelunge-redning. I TrygFonden vil vi gerne klæde danskerne endnu bedre på til at redde liv. Derfor er arbejdet med udbredelsen af hjertelungeredning og hjertestartere et område, vi prioriterer højt.

Vi har netop relanceret sitet hjertestarter.dk. Her finder du masser af information om hjertelungeredning og hjertestartere. Du kan blandt andet se et kort over, hvor der er placeret hjertestartere i Danmark og læse historier om mennesker, der selv har været udsat for hjertestop eller har hjulpet andre.

Vi har også udviklet app'en "TrygFonden Hjertestart" - en smartphone-udgave af hjertestarter.dk, så du med få klik kan se, hvor den nærmeste hjertestarter er. App'en er kommet i en iPhone-version - og Android-versionen er lige på trapperne.

Mange hilsner

Gurli Martinussen, direktør
TrygFonden
Skiltning på Sorøvej
Hurra, Stenmagle har en hjertestarter.
Sorø Kommune har betalt 10.000 kr. til vores hjertestarter i Stenmagle, der dækker ca. 40% af udgiften. Tak til kommunen.
 
Hjertestarteren er nu her i 2010 indkøbt, og er blevet sat op på venstre gavl ved garagen på Stenmagle Præstegård, hvor den "løbende" bliver kontrolleret af bylaugsmedlemmer.
 
Eventuelle spørgsmål kan rettes til Britta Bech på 40 98 85 28 eller kontaktsiden her.
 
Se også hvor der er hjertestartere på: www.hjertestarter.dk/Find_Hjertestarter.aspx

Hjertestarter redder liv 13. december i Ringsted - læs Sjællandske Nyheder her

Hvert år rammes 3500 danskere af hjertestop uden for hospitalet, og godt 200 overlever. Ved at gøre endnu flere hjertestartere tilgængelige og synlige for borgere og vagtcentralerne, kan flere være med til at redde liv. Med hurtig hjertestart og hjertelungeredning anslås det, at 300 - 400 danskere i fremtiden vil kunne overleve et hjertestop.
www.hjertestarter.dk kan man se, at i vores område, er der en hjertestarter hos firmaet Chris Jensen på Stenmaglevej 20. Den er placeret i kantinen, og kan benyttes på alle hverdag kl. 6-17. Der er også en hjertestarter i Stenlille-Hallen. Denne er placeret i indgangen og kan i praksis af offentligheden benyttes på hverdage mellem 15 og 22 og i weekenderne 8-18, og så er der iøvrigt lukket på alle helligdage. Begge steder er det fint at der er en hjertestarter, og det er et rigtigt godt initiativ.
 
Preben Lemann
Hjertestarter