Aktuelt / Spor i landskabet

Spor i landskabet

sporSpor i Landskabet er vandrestier, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden.

Projektet har til formål at forbedre befolkningens muligheder for på vandreture at opleve den danske natur på egen hånd. Sporene bliver lavet på baggrund af en frivillig aftale med jordejerne, som frivilligt etablerer vandrestier på deres jord, skov og/eller åbne land.

Spor i Landskabet skal være med til at fremme dialogen mellem brugerne af sporet og jordejerne. De markerede spor er med til at give befolkningen nye oplevelser af naturen, øge kendskabet til denne, samt skabe interesse og forståelse for produktion i landskabet.

Spor i Landskabet vokser i løbet at de næste fem år. Med støtte fra Nordea-fonden er det blevet muligt at give danskerne endnu bedre muligheder for friluftsliv i landskabet. Udvidelsen af Spor i Landskabet vil konkret bestå i etablering af ca. 350 nye spor over de næste fem år. Fonden støtter også udviklingen af ny formidling af sporene så de vandrende sikres større udbytte af turene. Bidrag fra Miljøministeriets Lokale Grønne Partnerskabet og Landlegatet understøtter ligeledes de kommende års arbejde med udviklingen af Spor i Landskabet.

Vi vil gerne i bylauget bakke de initiativer op. Der findes indenfor 15 km radius fra Stenmagle 6 spor, der er et besøg værd:

Klik på ovenstående for at komme til de enkelte spor. Der findes foldere for alle turene, der gratis udleveres og kan downloades som pdf-filer, og ellers kan bestilles på Spor.DK hjemmeside. Normalt vil Stenmagle bylaug ligge inde med foldere til de 5 ovenstående ture.

Se også den officielle pressemeddelelse - klik her