Aktuelt / Stenmagles nye tempel

Stenmagles nye tempel

 
Guden Murugan
I december måned købte foreningen for Saiva Tamil Kultur Forsknings Center med ca. 150 hinduister Stenmagle Skole. Skolen lukkede før sommerferien 2012 i forbindelse med nedskæringer i Sorø Kommune. Hinduisterne stammer fra Srilanka og vil hovedsageligt bruge skolens gymnastiksal til at praktisere deres religion. Hinduisem har tusinder af guder, men Murugan, som ses på plakaten her, er fra SriLanka, og derfor valgt lokalt. Det bliver et spændende og farverigt projekt og bl.a. i maj måned afholder hinduisterne deres årlige festival, som varer i 10-12 dage. Beboerne i Stenmagle er fortrøstningsfulde. De glæder sig over, at skolen vil blive brugt i stedet for at stå tom og forfalde.
Talsmanden for foreningen, Bavananthan Balasubramaniam udtaler, at de har interesse i at afholde et åbent møde med beboerne i området. På denne måde kan man høre mere om, hvad hinduisterne laver og hvad der vil ske på skolen. Datoen er endnu ikke fastsat.
Vi glæder os over, at der vil ske lidt mere i Stenmagle og ser frem til, at høre mere om vores nye naboer.
 
Maj 2013
3 fra bylaugets bestyrelse var inviteret til en kop kaffe, hvor vi fik en god snak om planerne for templet. Man havde nu fået byggetilladelse, men der er lang vej endnu. Selve templet skal ligge i gymnastiksalen, der nu er åbnet op ind til den gamle morgensangsal, og i tilknytning skal mellemgangen og det gamle fysiklokale benyttes.
 
På et tidspunkt, når man føler sig klar til det, vil der blive lavet et åbent arrangement for alle lokale, så man kan se indenfor og få lidt mere at vide. Det glæder vi os til, og siger tak for den store samarbejdsvilje og åbenhed vi møder i forbindelse med det nye tempel.

Noget nyt og for os ukendt, er for en del mennesker noget man holder afstand til og noget man mener kan være farligt for stabiliteten i deres liv. Men vi kan kun sige, at vi her har at gøre med utroligt åbne og venlige mennesker, der ikke pådutter os noget som helst. De har ikke som formål at lave om på nogen. 

 
Herunder ses en generel video om hvad et hindutempel er...